divendres, 6 de juny del 2008

Sobreviure a Barcelona

Sobreviure a Barcelona, és una iniciativa d'Endavant Barcelonès, per tal de fer visible que a la ciutat de Barcelona, sobreviure, esdevé una forma de resistència a les polítiques de l'ajuntament. La lluita per sobreviure a Barcelona, té moltes cares, i aquí podrem reflexar-les, tot contribuint a desemmascarar la campanya publicitària de l'Ajuntament


L'Ajuntament de Barcelona ha començat un nova campanya publicitària per tal de fer-nos creure que els hem d'estar agraïdes, pel fet de sobreviure a Barcelona. Per a la campanya el consistori Barceloní governat pel PSC amb l'inestimable ajuda d'ICV, s´ha gastat segons algunes fonts entre 1 i 1.2 milions d'euros, contribuint altre cop a que l'equip de govern sobrepassi les partides pressupostades en el pressupost anual en matèria propagandística.
A sobre tenen la barra de voler-nos fer particeps de la seva campanya publicitària, tot oferint-nos el tant desitjat minut de glòria, mitjançant la nostra participació en els anuncis de campanya.
Nosaltres ens rebel·lem, i construïm l'altra Barcelona, la Barcelona on sobrevivim, aquella ciutat que criminalitza els i les treballadores sense papers, la que permet l'especulació i el mobbing immobiliari, la que és incapaç de crear places de guarderia publica, la que permet, tolera i protegeix els actes feixistes cada 12 d'octubre, la Barcelona, que és capital dels Països Catalans, i que va combatre fa prop de 300 anys a l'ocupació espanyola i que fa prop de 70 patí l'ocupació franquista. La nostra Barcelona, és la dels autobusos en lluita, la que lluita contra el 22@, el calaix de ciment a Sants i pel forat de la vergonya, la que vol tancar la llibreria Europa, i la ciutat dels mileuristes hipotecats o dels lloguers de 1000 euros en pisos compartits; la dels que cada dia salten la tanca al metro, pateixen les mancances a Rodalies, la Barcelona que malgrat intenta construir festes populars rep criminalització i repressió policíaca.

Aquesta és la nostra Barcelona, i també la vostra, i aquest blog us ofereix la possibilitat de fer-nos veure la Barcelona on sobrevivim.
Envia'ns la teva frase, amb la imatge que ho escenifica i un escrit breu (3000 caràcters), enllaços relacionats amb les pàgines web de les lluites, videos, etc...que ens ho expliqui, i en farem difusió!

Perquè encara que l'Ajuntament es pensi que ens faran fora... sobreviurem a Barcelona.


sobreviscabarcelona@gmail.com