dissabte, 7 de juny del 2008

Visc a la ciutat on falten 3000 places de guarderia, sobrevisc a Barcelona!




Cada any el consistori Barceloní, s’omple la boca prometen més escoles bressol de titularitat publica. La realitat, és que cada any en prometen més, perquè cada any continuen faltant milers de places per al infants de la ciutat.

Barcelona a part de ser la gran botiga-marca, és la ciutat on hi viuen més d’un milió de treballadores i treballadors, i per tant necessita d’un nombre de serveis públics i socials a mida de la seva població. Pel que fa a l’educació infantil, les dades dels últims anys són prou aclaridores.

L'Ajuntament de Barcelona ha rebut enguany 6.104 sol·licituds de famílies que volen portar el proper curs els seus fills a una escola bressol municipal. Però a Barcelona només hi ha la meitat de places disponibles, un total de 3.223 places, la majoria de titularitat pública i, la resta (el 6%), concertades. Així que gairebé 3.000 famílies s'han quedat sense cap plaça pública de guarderia per al proper curs.

L'Eixample i Gràcia són els districtes de la ciutat amb més mancances d'escoles bressol públiques. I és que en aquestes zones, tres quartes parts de les sol·licituds s'han quedat sense plaça. A Sant Martí, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts també falten moltes places de guarderia -aquí, entre el 68 i 65% de les sol·licituds han estat rebutjades-. La falta d'escoles bressol municipals també es fa notar a Horta-Guinardó i Sant Andreu, on el 54% de les famílies que han demanat una plaça se n'han quedat sense, Ciutat Vella, amb un 44% de sol·licituds no ateses, Nou Barris (39%) i Sants.Montjuïc (33%).

Ara mateix fan falta 2.881 places d'escoles bressol per atendre tota la demanda. En els propers anys es preveu l'obertura de nous centres. El gener de 2006 obriran tres escoles bressol municipals. I a aquestes se li sumaran set guarderies més el curs 2006-2007. Però no seran suficients per garantir una plaça a totes les famílies que ho necessitin.